Lichamelijke klachten

psycholoog-oss-berghem-saar

Omgaan met lichamelijke klachten

Soms krijg je in je leven te maken met lichamelijke klachten waar je mee om ‘moet’ leren gaan. Wellicht was je vroeger gewend dat je alles kon doen wat je maar wilde en nu ineens moet je rekening houden met je lichaam, wat mogelijk ook nog eens van dag tot dag kan verschillen in gestel.

Het moeten afstemmen op je lichaam kan moeilijk zijn. Je wilt zo graag bepaalde dingen doen, wat niet meer gaat omdat je lichaam om iets anders vraagt. Dit kan emotionele en aanpassingsproblemen geven. Soms kunnen mensen het gevoel hebben dat het lichaam ze in de steek laat; je kunt je somber en verdrietig voelen. Anderzijds kan het je misschien ook boos maken; “Waarom overkomt mij dit?”.

Mocht je moeite hebben om met je lichamelijke klachten om te gaan, dan kan het goed zijn om hulp van een psycholoog in te schakelen. Een psycholoog kan je helpen om te leren met deze emoties om te gaan, je lichamelijke klacht(en) meer te aanvaarden en een passende modus te vinden hoe je er in je dagelijkse leven mee om kunt gaan.

(Onverklaarbare of onbegrepen) lichamelijke klachten

Onverklaarbare lichamelijke klachten zijn lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijke medische oorzaak wordt gevonden door artsen of medisch specialisten die de lichamelijke klachten kunnen verklaren.

Samen met jou kan worden nagegaan of er misschien andere oorzaken voor de klachten kunnen worden gevonden. Er wordt gekeken naar de invloed van emoties en gedachten op je fysieke klachten. Door anders met je fysieke klachten om te gaan, kan het dragelijker worden of verdwijnen.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met een van ons op.

Neem contact op


Top