Fobie en angst

Psycholoog Oss bij fobie en angst

Therapie bij fobieën en angsten

Het wordt fobie komt van het Griekse woord Fobos wat angst of vlucht betekent. Een fobie is een psychische aandoening waarbij je, om doorgaans onduidelijke redenen, een ziekelijke angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. Deze angst staat niet in verhouding tot de reële bedreiging die van de situatie of het object uitgaat en de lijder is zich hiervan goed bewust.

Je spreekt van een enkelvoudige fobie als je bang bent voor een specifieke situatie (bijvoorbeeld een lift), voorwerp (bijvoorbeeld naalden), dier (bijvoorbeeld een spin) of verschijnsel (bijvoorbeeld onweer). Niet alle angststoornissen worden fobieën genoemd. Als angst niet voor bepaalde zaken of situaties is, spreken we niet van een fobie, maar van een paniekstoornis of van gegeneraliseerde angst.

Fobieën zijn vaak goed te behandelen waarbij de behandeling veelal bestaat uit psycho-educatie en exposure (blootstelling) aan je angst.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Saar Oosterink
GZ-Psycholoog

Neem contact op


Psycholoog Oss
GZ-psycholoog Saar
Het motiveert me als ik zie dat mensen een groei doormaken en goed in hun vel komen te zitten. Voor mij is het vak van psycholoog het mooiste beroep dat er bestaat!
Aangesloten bij:
✔ LVVP
✔ BIG
Psycholoog Oss
Burgemeester van Erpstraat 4
5351 AC Berghem
Top