Eetproblemen en eetstoornissen

psycholoog-oss-berghem-saar

Therapie bij eetproblemen en eetstoornissen

Als je een eetprobleem hebt, beheerst dit vaak een groot deel van je leven. Je bent constant bezig met eten en je gewicht.

Wanneer je in ernstige mate last heb van een eetprobleem kan je spreken van een eetstoornis. Een eetstoornis is een ernstige aandoening die in sommige gevallen zelfs levensbedreigend kan zijn. Vaak is er bij een eetstoornis sprake van de volgende kenmerken:

  • Je eetgedrag is niet normaal en je hebt de neiging om heel veel of weinig te eten.
  • Je hebt last van een negatief zelfbeeld.
  • Je vindt je lichaam niet mooi of je vindt jezelf veel te dik
  • Je lichaam of je gewicht bepaalt hoe je over jezelf denkt


Je eetproblemen doorbreken

Als het je niet lukt om grip te krijgen op je eetprobleem is het goed om professionele hulp in te schakelen. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe makkelijker het is om het patroon van je eetprobleem te doorbreken.

De behandeling van eetproblematiek is meestal intensief en langdurig. Vaak willen mensen kijken of ze toch niet eerst binnen de basis ggz meer grip kunnen krijgen op hun eetproblematiek. In de behandeltrajecten worden concrete doelen gesteld en regelmatig wordt er geƫvalueerd over het behandelresultaat. Mocht blijken dat je te weinig vooruitgang boekt kan het zijn dat een intensiever traject binnen de specialistische ggz nodig is.

Heb jij last van eetproblemen? Maak een afspraak. We helpen je graag verder.

Neem contact op


Top