Angsttherapie

psycholoog-oss-berghem-saar

Behandeling van angst en/of paniekklachten

We kennen allemaal het gevoel om bang te zijn, en dat is maar goed ook. Angst heeft een functie. Het zet je op scherp en maakt je alert op eventuele gevaren van buitenaf. Zonder een gezonde portie angst zouden we hier niet zijn.

Sommige angsten hebben alleen hun functie verloren en zitten je in de weg. Sterker nog, de angst beheerst je leven. En dan is het niet meer goed of gezond. Je bent zo bang dat je er dingen voor laat en dat het je beperkt in je dagelijkse leven.

Soorten angst

We spreken van een angststoornis als deze bovenmatige angst zo sterk is geworden, dat dit leidt tot beperkingen in het alledaagse functioneren op het werk, thuis of in contacten met andere mensen.

In de meeste gevallen worden de angstige situaties vermeden. Er zijn verschillende soorten angststoornissen zoals paniekaanvallen, sociale angst, straatvrees, faalangst, angst voor alledaagse dingen, specifieke angsten (bijvoorbeeld voor spinnen) of angst om een ernstige ziekte te krijgen.

Het zou fijn zijn als je je niet zo hoefde te voelen. Voor veel mensen met zo’n angst is dit een reden om hulp te gaan zoeken bij een psycholoog. Over het algemeen zijn angststoornissen goed te behandelen en kunnen mensen leren om hun angst de baas te worden.

Heb jij last van angsten? Maak een afspraak. We helpen je graag verder.

Neem contact op
Lees meer over:

Fobieën en angsten
Een fobie is een psychische aandoening waarbij je, om doorgaans onduidelijke redenen, een ziekelijke angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. Fobieën zijn vaak goed te behandelen.


Top